Auto Hommel
< TERUG

11 Wintertips voor uw Auto

Sneeuw, ijzel, bevroren ruiten… vervelend he? Elk seizoen heeft zijn charmes maar in de winter moeten we net wat harder werken voordat we de weg op kunnen. Met deze 11 wintertips voor uw auto helpen wij u de winter door!

detail_image_1572880726.jpg

Handige wintertips

De belangrijkste wintertips zijn natuurlijk altijd:

- winterbanden
- licht & zicht
- ruitenwisserbladen
- (anit-vries)vloeistoffen op peil

Gratis WinterCheck

Tijdens de GRATIS WinterCheck op zaterdag 9 november checken wij uw auto op alle essentiële onderdelen die beinvloed kunnen worden door de weersonstandigheden. 

Wij zien u graag 9 november tussen 9u en 16u, locatie Handelsweg 5 Etten-Leur! 

11 Wintertips voor uw auto

1. Winterbanden op de juist spanning
Als eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste banden onder uw auto te hebben liggen. Lees alles over Winterbanden en het wisselen van uw banden.
 
Zorg vervolgens dat uw banden de juiste bandenspanning hebben. Zeker met regen, sneeuw of ijzel is de juiste bandenspanning van levensbelang. 


2. Goede conditie ruitenwisserbladen 
Zorg altijd dat u goed zicht hebt, ruitenwisserbladen zijn daar een onderdeel van. Zorg dat uw ruitenwisserbladen in een goede staat zijn.

Mocht het gevroren hebben, leg er dan iets onder of til ze op. Mochten uw ruitenwisserbladen vast zitten dan kan het motortje kapot gaan en dat willen we natuurlijk voorkomen!


3. Aluminium antivorst-scherm
Een goede oplossing is dan ook om een aluminium antivorst-scherm op uw vooruit te leggen en dan onder uw ruitenwisserbladen en klem het vast tussen de deuren. Dit voorkomt natuurlijk ook krabben! Handige wintertip toch? 


4. Vloeistoffen op peil + antivries in uw vloeistoffen
Zorg altijd dat uw vloeistoffen op peil zijn en vergeet in de wintermaanden ook niet antivries toe te voegen aan uw vloeistoffen! 
 
Denk aan uw ruitenwisservloeistof, remvloeistof, koelvloeistof, oliepeil.
Laat uw vloeistoffen checken bij de gratis WinterCheck.


5. Verlichting; licht & zicht
Goede verlichting is van levensbelang. Zorg dat u voldoende ziet, maar ook dat de ander u goed kan zien. 
 
Mocht uw auto onder een pak sneeuw liggen, borstel dan ook altijd de lampen even schoon en maak ze sneeuwvrij. Vergeet ook niet te krabben mocht er ijs op zitten! Slecht zichtbare lampen is zelfs strafbaar. Dit geldt ook voor niet goed gekrabde ruiten. 
 
Check ook regelmatig om al uw lampen het nog doen, ook achteruit licht en remlichten. 


6. Bevroren onderdelen
Mocht hard gevroren hebben en u heeft bevroren onderdelen, zoals een bevroren handrem, bevroren deur en bevroren slot, lees dan de volgende wintertips:

- Handrem: Laat uw auto een kwartiertje draaien
- Deur: Duw uw deur nog harder dicht om het ijs te breken
- Slot: Bewaar slotontdooier nooit in de auto


7. Kleding
In de winter denkt u vast niet direct aan uw zonnebril, maar het is toch aan te bevelen om een zonnebril in de auto te leggen. De laagstaande zon kan u behoorlijk verblinden. Ook sneeuw en zon kan voor slecht zorgen. En vergeet ook regen en zon niet, dit kan uw zicht verminderen. 
 
In de winter en bij nat en koud weer heeft u het liefste uw winterjas aan. Stapt u in de auto, doet u dan wel uw warme dikke winterjas even uit. Dit in verband met de veiligheidsgordel. De gordel werkt het beste voor u als u niet een dikke laag jas hebt.

- Zonnebril
- Geen dikke jas aan ivm veiligheidsgordel 

8. Sneeuwkettingen
Gaat u op vakantie in de winter of naar een wintersport gebied oefen dan thuis eens met uw sneeuwkettingen. Alleen als de kettingen goed zijn bevestigd, werken ze zoals bedoeld is.
 
Let op: Leg ze om die wielen die worden aangedreven door de motor. Lees altijd de instructie! Heeft u hulp nodig, wij kijken graag even met u mee of leren u hoe dit het beste kunt doen. 


9. Parkeer slim
Vriest het of sneeuwt het? Parkeer slim. Naast een huis, muur, heg, etc. heeft u in ieder geval al 1 kant van uw auto die beschermt is tegen vorst en sneeuw. De bestuurderskant is dan de beste keuze om te beschermen tegen de weersinvloeden.
 
Binnenzetten in een garage zou natuurlijk helemaal fijn zijn, maar helaas heeft niet iedereen deze mogelijkheid! Zorg daarom dat er altijd een krabber en sneeuwborstel in uw auto liggen. En thuis een flesje slotontdooier is altijd handig. 


10. Auto uitrusting
Wat is nu handig om in uw auto te leggen in de winter:

- Sneeuwborstel
- Krabber
- Sneeuwkettingen
- Slotontdooier (niet in auto!)
- Startkabels
- Life hamer
- Zaklamp
- Regen/Winterjas 
- Doek/Deken
- Water

(Vaak) Verplicht:
- Gevarendriehoek
- Veiligheidshesjes
- EHBOdoos
- Exra lampjes

Check ook bv site van de BOVAG of de ANWB wat er in specifieke landen verplicht is zoals bijvoorbeeld brandblusser of een alcoholtest.


11. Pechhulp
Het afsluiten van en pechhulp is vaak iets dat vergeten wordt… ‘dat doen we nog wel een keer’. Een beetje hetzelfde principe als de plintjes in huis ;)
 
Een pechhulp afsluiten kan via Hommel. Wij kunnen voor u de goedkoopste en meeste interessante pechhulp afsluiten. Zo kunnen wij dit bijvoorbeeld via VETOS voor u regelen. Met stukken langs de kant van de weg staan is altijd vervelend, maar zeker als u in het buitenland bent of als het slecht weer is. 
 
Vergeet dus niet (door ons) een pechhulp af te sluiten.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Wij staan 6 dagen per week voor u klaar; bel ons op +3176-2059205 of vul het contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD