Auto Hommel
< TERUG

AED bij Hommel

Hoe sneller een AED ingezet wordt bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Elke seconde telt en een tekort aan AED’s in woonwijken vinden wij zorgwekkend. Daaromj hebben wij ons aangemeld om onze locatie te voorzien van een AED.

detail_image_1553862598.jpg

AED BIJ HOMMEL PENNINGWEG 1 ETTEN-LEUR

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De overlevingskans is het grootst als er binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. De ambulance is meestal niet zo snel. Wij als buurtbewoners kunnen dat wel zijn. Wij hopen dan ook dat u als medeburger hier gebruik van zult maken mocht iemand dit nodig hebben. Wij hebben in ieder geval gezorgd voor een AED in uw wijk en deze hangt buiten de showroom, dus is dag en nacht bereikbaar!

WAT IS EEN AED?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De bediening van het apparaat is ‘simpel’ en is door iedereen te gebruiken

WAT DOET EEN AED?
Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED bedienen

Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen.
De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert.

WIE MAG EEN AED BEDIENEN?
Een AED is door iedereen te gebruiken! Dus ook al heeft u het apparaat nog nooit gezien of gebruikt, het apparaat helpt u met wat u moet doen. Bel ook altijd 112, en zij zullen u ondersteunen mocht u dit nodig hebben.
Maar het is wel beter om dit te leren en oefenen tijdens een reanimatiecursus. U leert hoe een AED werkt en oefent met het aansluiten en bedienen. Als u dan een keer echt een AED moet gebruiken geeft dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.

Word ook burgerhulpverlener

Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller ter plaatse dan de ambulance. Juist in die cruciale eerste minuten kunnen zij een leven redden. Voor een goed werkend oproepsysteem zijn er overal in Nederland veel burgerhulpverleners nodig. Ook u kunt burgerhulpverlener worden om ook de mensen in uw omgeving te kunnen helpen als zij dit nodig hebben.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD