Auto Hommel
< TERUG

Winterbanden Wisselen

Maak een afspraak om uw zomerbanden te wisselen naar uw winterbanden, zo rijdt u ook in de wintermaanden veilig uw kilometers.
 
Wist u dat u ook bij regen en een kouder wegdek ook al profijt heeft van winterbanden?

detail_image_1605528056.jpg

Plan uw afspraak voor winterbanden wisselen

Plan snel een afspraak in om uw banden te wisselen. Zeker als het slechter weer wordt, regenachtige en koudere temperaturen doen winterbanden al hun werk; u veilig van A naar B brengen.
 
Heeft uw een afspraak ingepland voor het wisselen van uw banden, dan voeren wij ook de gratis Wintercontrole uit, zodat uw auto helemaal goed beschermd bent tegen de winterse weersomstandigheden.
 
TIP: Plan de bandenwissel samen met het een onderhoudsbeurt!
 
De kosten voor het wisselen van uw banden (incl. opslag):
 
- Winterbanden op velgen €45
- Losse winterbanden €99

Winterbanden noodzakelijk?

Winterbanden, zomerbanden, all season banden….. HELP?! Welke band is nu precies voor uw auto en uw rijgedrag geschikt? 
 
Wij adviseren u graag, dus stap eens binnen en bekijk samen met ons naar de mogelijkheden.
 
Wist u dat winterbanden ook in een regenachtige herfst en winter essentieel zijn? Door de zachte rubbersamenstelling en het aangepaste profiel met meer lamellen hebben winterbanden meer grip. Uiteraard zorgen winterbanden ook in de sneeuw voor de beste grip op de weg. 
 
Maak daarom snel een afspraak voor een bandenwissel, of schaf nieuwe winterbanden aan. Wij kunnen elke band leveren en kijken samen met u naar uw wensen; prijs, kwaliteit en wat voor soort band.

TIP: Wij hebben diverse (jong) gebruikte winterbanden voor een zeer scherpe prijs! Vraag Marcel of Dennis naar de mogelijkheden.

Bel met Marcel of Dennis op +3176-2059205
Mail naar werkplaats@autohommel.nl

Waarom Winterbanden?

Wist u dat de kans op een ongeluk in de winter 6x hoger is dan in de zomer? 
Niet iets om van te schrikken, maar wel reden om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen! Wij helpen u graag en zorgen voor uw veiligheid om de weg. 

Het blijft altijd de discussie en de vraag; hebben winterbanden wel nut, waarom moet ik winterbanden, winterbanden alleen bij sneeuw?
 
Wij leggen het u graag uit, want als u weet hoe het nu precies zit met winterbanden, vergroot u de veiligheid op de weg! Niet alleen voor uzelf, uw medepassagiers maar ook uw medeweggebruikers. 
 
Van november tot en met maart rijdt u het veiligst op uw winterbanden. Uw banden voor de grip op de weg en het afvoeren van water, sneeuw of grip bij ijzel, sneeuw. 

Onder 7 graden, nat wegdek
Winterbanden bieden al extra veiligheid onder 7 graden. Afgelopen week hebben al de eerste nachtvorst gehad, bedenkt u maar eens hoeveel dagen het in de herfst en winter onder de 7 graden is. En winterbanden bieden niet alleen grip met sneeuw maar juist ook op nat wegdek onder 7 graden. 
 
Profieldiepte winter
Vergeet niet om de profieldiepte te laten checken! Invloed profieldiepte op remafstand (winterbanden):
8mm – 100%
6mm – 120%
4mm – 150%
2mm – 170% (!)
 
Remmen
Goed kunnen remmen is van levensbelang! Daarom zijn de juiste band dat ook. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Op winterbanden zit meer profiel en extra lamellen. Dit zorgt voor meer grip en een beduidend beter remweg dan zomerbanden. Dit scheelt 2x tot 3x sneller stilstaan! Dit is enorm veel, en kunnen ongelukken voorkomen. 
 
Zeker in de winter heb je het weer, de weg, de medeweggebruikers niet zeker, zorg daarom dat u zeker de weg op gaat! Lees daarvoor ook eens de wintertips.

Wegligging
Voor een betere wegligging bij temperaturen onder de 7graden, rijdt u op winterbanden. De band reageert anders en de wegligging wordt minder comfortabel. Ook om de veiligheid te garanderen, neemt u winterbanden.

Veiligheid
Er zijn diverse veiligheidssystemen, zeker in de auto’s van nu. Denk eens aan rembekrachtiging, trajectcontrole, anti-slip systemen (ABS, ESP, ASR, etc). Deze systemen zijn om uw veiligheid te verhogen, maar werken alleen goed als u de juiste banden onder uw auto hebt. De prestaties van deze systemen worden minder als u zomerbanden of all season banden onder uw auto heeft liggen. 
 
Verhoog de veiligheid op de weg, voor uzelf, uw medepassagiers en uw medeweggebruikers door het rijden op de juiste band; de winterband!

All season banden
All season banden bieden meer voordelen in de winter dan zomerbanden, maar ook zeker veel tekortkomingen. Gaat u iedere dag de weg op, dan adviseren wij om winterbanden aan te schaffen! All season banden kunnen goed in Nederland voor een tweede auto die niet iedere dag de weg op gaat.
- All season banden komen te kort op het gebied van tractie en zijdelings grip in de sneeuw
- All season banden komen te kort op een besneeuwde helling
- All season banden hebben een langere remweg dan winterbanden (maar beduidend beter dan zomerbanden!)
Winterbanden opslaan
Wilt u zelf uw winterbanden opslaan? Denk daarbij dan aan de juiste manier van opslaan. Wij doen dit GRATIS voor u als u bij ons uw banden laat wisselen!
 
Sla banden altijd op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.
 
- Banden met velg: bewaar uw banden hangend of gestapeld
- Banden zonder velg: bewaar uw banden staand

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Wij staan 6 dagen per week voor u klaar; bel ons op +3176-2059205 of vul het contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD