Auto Hommel
< TERUG

Winterbandenwissel

Op vrijdag 12 november plannen wij een dag voor het wisselen van uw winterbanden naar uw zomerbanden. Zo rijdt u ook in de wintermaanden veilig uw kilometers.
 
Wist u dat bij regen en bij een kouder wegdek, winterbanden al veel profijt geven en u veiliger uw kilometers rijdt?

detail_image_1635159645.jpg

Plan uw afspraak voor 12 november

Het weer is al onstuimig: regen, wind, koudere nachten en het vallen van de bladeren van de bomen. Denk daarom aan het wisselen van uw banden. 
 
Maak snel een afspraak voor het wisselen van uw banden! Wij voeren dan ook direct de GRATIS Wintercontrole uit. Dan rijdt u ook met deze weersomstandigheden veilig uw kilometers. 
 
TIP: Is uw auto toe aan onderhoud of APK? Plan dan de bandenwissel samen met een onderhoudsbeurt of APK! Dit hoeft u dan niet op vrijdag 12 november in te plannen.
 
De kosten voor het wisselen van uw banden (incl. opslag):
 
- Winterbanden op velgen €45
- Losse winterbanden €99

Wel of geen Winterbanden?

Winterbanden, zomerbanden, all season banden; duizelt het u ook wel eens, wat is nu een goede keuze? 
 
Wij helpen u graag en kunnen u adviseren in welke band bij u past. Ook zijn er verschillende soorten bandenaanbieders. Goedkoop, duur, wat is nu eigenlijk het beste. Ook daarin kunnen wij u helpen! Dennis en Marcel kunnen u helpen met de keuzes. 
 
Winterbanden heeft meer grip, omdat de band gemaakt is van een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel heeft met meer lamellen voor nog meer grip. Dus niet alleen tijdens nat en koud weer, maar ook met sneeuw.
 
Maak daarom snel een afspraak voor een bandenwissel, of schaf nieuwe winterbanden aan. Wij kunnen elke band leveren en kijken samen met u naar uw wensen; prijs, kwaliteit en wat voor soort band.
 
TIP: Wij hebben diverse (jong) gebruikte winterbanden voor een zeer scherpe prijs! Vraag Marcel of Dennis naar de mogelijkheden.
 
Bel met Marcel of Dennis op +3176-2059205
Mail naar werkplaats@autohommel.nl

Waarom Winterbanden?

Wist u dat de kans op een ongeluk in de winter 6x hoger is dan in de zomer? 
Niet iets om van te schrikken, maar wel reden om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen! Wij helpen u graag en zorgen voor uw veiligheid om de weg. 
 
Het blijft altijd de discussie en de vraag; hebben winterbanden wel nut, waarom moet ik winterbanden, winterbanden alleen bij sneeuw?
 
Wij leggen het u graag uit, want als u weet hoe het nu precies zit met winterbanden, vergroot u de veiligheid op de weg! Niet alleen voor uzelf, uw medepassagiers maar ook uw medeweggebruikers. 
 
Van november tot en met maart rijdt u het veiligst op uw winterbanden. Uw banden voor de grip op de weg en het afvoeren van water, sneeuw of grip bij ijzel, sneeuw. 
 
Onder 7 graden, nat wegdek
Winterbanden bieden al extra veiligheid onder 7 graden. Afgelopen week hebben al de eerste nachtvorst gehad, bedenkt u maar eens hoeveel dagen het in de herfst en winter onder de 7 graden is. En winterbanden bieden niet alleen grip met sneeuw maar juist ook op nat wegdek onder 7 graden.

Profieldiepte winter
Vergeet niet om de profieldiepte te laten checken!

Zie hier de invloed van profieldiepte op de remafstand (winterbanden):
8mm – 100% remafstand
6mm – 120% remafstand
4mm – 150% remafstand
2mm – 170% (!) remafstand
 
Remmen
Goed kunnen remmen is van levensbelang! Daarom zijn de juiste band dat ook. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Op winterbanden zit meer profiel en extra lamellen. Dit zorgt voor meer grip en een beduidend beter remweg dan zomerbanden. Dit scheelt 2x tot 3x sneller stilstaan! Dit is enorm veel, en kunnen ongelukken voorkomen. 
 
Zeker in de winter heb je het weer, de weg, de medeweggebruikers niet zeker, zorg daarom dat u zeker de weg op gaat! Lees daarvoor ook eens de wintertips.

Wegligging
Voor een betere wegligging bij temperaturen onder de 7graden, rijdt u op winterbanden. De band reageert anders en de wegligging wordt minder comfortabel. Ook om de veiligheid te garanderen, neemt u winterbanden.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Wij staan 6 dagen per week voor u klaar; bel ons op +3176-2059205 of vul het contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD